Rola organizacji pozarządowych w promocji zdrowia publicznego.
Dokonując zakupów w dużym supermarkecie, co praktycznie jest nieodzownym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, zauważamy różne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to szereg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezwykle duży asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na witrynie ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości pierwszorzędne dla zdrowia, niemało mikroelementów, otrębów, które mają zbawienny wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Jednakże powinniśmy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy wyłącznie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa nieraz wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa sztampowego, pszennego lub żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika oraz sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób tylko razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego jakichkolwiek wartości.
1. Wskazówki
2. Instrukcje
3. Blog
4. Sposoby na
5. Czytaj dalej